TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 2 gün önce İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşları ile buluştuğu iftar yemeğinde; yeni Anayasa yapılması konusunda da çağrıda bulunmuş, şu mesajları vermişti;
"Güçlü Türkiye’nin önemli ayaklarından birisi, içeride yeni bir Anayasayla toplumsal yapısını güçlendirmeyi başarması olacaktır.
Bu çerçevede yeni bir anayasa yapılması ya da Anayasanın yenilenmesi meselesi bir fantezi değildir, bir ya da birkaç partinin isteyebileceği bir şey değildir.
Yıllardır Türkiye’de bir ihtiyaç olarak ortadadır ve artık vakti gelmiştir. Türkiye, bu yeni anayasa meselesini önümüzdeki dönemde hallederek içerideki birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, milli bütünlüğünü tahkim edecek bir şekilde yoluna devam etmek mecburiyetindedir.
Bazıları yeni Anayasa denildiğinde, zaman zaman "Kurucu meclis olmak lazım" gibi bazı şeyler söyleyebildiğini, bu sözlere hiç itibar etmedik.
Yeni anayasadan bahsedildiği zaman kurucu meclisten bahsedenler, 1960 darbesinden sonra rahmetli Menderes’in katili olanların nasıl anayasa yaptıklarını ve anayasayı yapanların nasıl bir kurucu meclis olduklarını söylüyor ve buna inanıyorlar.
Yine aynı şekilde, 12 Eylül'de hayatta kalmalarına müsaade edilmelerine rağmen siyaseten tasfiye edilmelerine çalışılan rahmetli Ecevit'in, Erbakan'ın, Demirel'in, Türkeş'in siyasi alanlarını kapatanların nasıl bir kurucu meclis olarak anayasa yaptıklarını düşünüyorlar ve bunu bir demokratik Anayasa zannediyorlar..
Bu memlekette Anayasa yapma gücünün sadece ve sadece milli iradenin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisindedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu süreçte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek, inşallah düzgün bir şekilde bu Anayasa yapım süreçlerini yönetmesi gerekiyor. Buradaki kilit kavramın ‘doğru zeminde, doğru yöntemlerle anayasanın tartışılması’ olduğunu düşünüyorum. Doğru zemin, Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Doğru yöntemlerse, burada bütün siyasi partiler kendi anayasa çalışmalarını hazırlarlar. Hiçbir partinin Anayasası olmaz. Partilerin anayasa teklifleri olur.
Partiler bu Anayasa çalışmalarını çalışırlar. Yöntemini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tartışır, buluruz. Ayrıca sadece Meclis’te grubu bulunan partiler ya da Meclis’teki diğer partiler değil, sivil toplum kuruluşları, akademi, yargı camiası, Türkiye'de sözü olan, 'Benim de bu konuda söyleyecek bir sözüm var.' diyen kim ya da kimler varsa, herkesin sözlerini açık, net ve sarih bir şekilde masaya getirebileceği bir sürecin yönetilmesi gerekir ki, biz burada inisiyatif olarak bu sürecin en güzel şekilde işlemesi için gayret sarf edeceğiz."
ATA PARTİ GENEL BAŞKANI NAMIK KEMAL ZEYBEK’TEN, NUMAN KURTULMUŞ’UN YENİ ANAYASA ÇAĞRISINA CEVAP : “AKP SİVİL ANAYASA YAPACAKMIŞ.. PEKİ BUNLARI YAPABİLECEK MİSİNİZ?”..
“AKP’li Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, HAS Partisindeki borçlarından kurtulmak için, Harun olmaktan kurtulup, Karunların partisi dediği AKP’ye geçtiğinden beri çok sıkı AKP’li olmuş görünüyor” diyen, ATA Parti Genel Başkan Namık Kemal Zeybek,
“Yarıştırırsak anti demokrat olmakta; AKP Askeri Diktatörlüğü geçer” vurgusu yaparak, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı;
“İstanbul’da bilmiyorum kimin akçasıyla verdiği iftar ziyafetinde, Anayasayı yok edip, Yeni Bir Anayasa yapacaklarını söylemiş.
Niye?
Şimdiki Anayasayı askerler yapmış.
Yok.. Yok..
Bunu da siviller yazmıştı.
Askerlerin yönetiminde demokrasi yokmuş.
Doğru da sizde var mi?
Yarıştırsak anti demokrat olmakta; siz Askeri Diktatörlüğü geçersiniz.
Çünkü, Sayın Bay Numan Kurtulmuş !!!
Siz Totaliter Diktatörlüğünüzü tamamlamak üzeresiniz.
Hadi DB’nin dediği gibi diyelim;
“TEKEDEN SÜT ÇIKMAAAZ!
Sizden de demokratik sivil Anayasa çıkmaz!”
Söz gelimi “Zorunlu Din Dayatmak” uygulamasını Anayasa’dan çıkarır mısınız?
TÜRKLÜĞÜ çıkarmak mı?
İşte orada durun!
Buna siz değil ümmetinizin yedi sülalesinin gücü yetmez!
Hasan Celal Güzel’in bu konuda söylediği gibi dağa filan çıkmayız da…
Ne mi yaparız?
Hele bir deneyin de görün!!”
Bu Haber 36920 Defa Okunmuştur