Devlet Bahçeli’nin, İstanbul İl Başkanlığı’nın 12 Haziran 2016 Pazar günü Sheraton Otel’de düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı konuşma gündeme bomba gibi düştü.
Bahçeli burada yaptığı konuşmasında “Saray’a gidip gizlice görüşmeler yaptığım, partili Cumhurbaşkanına evet dediğim soysuzca iddia edildi” ifadelerini kullanması dikkat çekiyor.
İşte Bahçeli’nin 12 Haziran’da yaptığı o konuşma,
“Bizim Saray ile anlaştığımız namertçe söylendi. İlk aşamada partili cumhurbaşkanlığına evet dediğimiz, başkanlık sistemine sıcak baktığımız soysuzca iddia edildi. Hatta benim cumhurbaşkanı kanalıyla Saray’da buluştuğum, bir evde görüştüğüm, kurultayın yapılmamasına karşılık başkanlığa tamam dediğim, yeni anayasaya boyun eğdiğim yüksek sesle ifade edildi. Yargıtay kararı açıklandıktan sonra, bu alçak sözleri dolaştıranlarda yüz olmadığı için özür dilemediler. Bilahare köşe bucak saklanmayı seçtiler.”
"BAŞKANLIĞA 'EVET' DİYEREK DAVAMI SATMAM"
“Yargıtay kararı açıklandıktan sonra bu alçakça sözleri dolaştıranlarda yüz olmadığı için özür dilemediler. Bilahare köşe bucak saklanmayı seçtiler. Ömrümü verdiğim 47 yılın her evresinde bulunmaktan şeref ve onur duyduğum davamı dünyevi menfaatin hiçbir şeyine değişmedim, değişmem. Çünkü ben merhum başbuğumuzun hayat boyu yanında durmuş, şeklini Türk İslam ruhundan alan kapı kapı siyasi gezintiye çıkmaktansa paşa paşa ölümü göze alacak inanmış bir Ülkücüyüm. Kim nasılsa kendisini öyle görür. Dünya başıma yıkılsa, aç kalıp muhtaç düşsem, namerde el açmam, yine de davamdan dönmem, bu emanete leke sürdürmem. Allah’tan korkar, Yusuf yüzlülerden utanırım.”
TARİH 8 ARALIK 2016, MHP-AKP BAŞKANLIKTA ANLAŞTI
Bahçeli’nin ihanet olarak tanımladığı Saray’a giderek görüşmelerde bulunmak ve partili başkanlığa evet demek 12 Haziran’dan 6 ay sonra resmi olarak kamuoyuna açıklandı. MHP’li Mehmet Parsak ve AKP’li Abdulhamit Gül tarafından kamuoyuna açıklanan ortak uzlaşma metninde partili başkanlığın kabul edildiği, Saray’a gidip görüşmeler yapıldığı resmen ilan edildi.
AKP ve MHP’nin tüm maddelerinde mutabık olduğu metinde şunlar yer alıyordu,
-Cumhurbaşkanının yürütmenin başı olması ve yardımcılarını kendisinin ataması teklif edildi. -Cumhurbaşkanı parti üyesi ve parti başkanı olabilir.
-Bakanlıkların kurulması, kaldırılması, görevleri, yetkileri ve teşkilat yapılarının Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenmesi isteniyor.
-Teklife göre seçilme yaşı 18'e indirildi. Milletvekili sayısı 600'e çıkarıldı. Bahçeli’nin anlaştığı pakete göre “Başbakanlık” makamı kaldırılıyor, yürütmenin “Cumhurbaşkanı” ve yardımcıları tarafından yönetilmesi öngörülüyor.
Yine pakete göre Cumhurbaşkanı partisinin üyesi ve genel başkanı da olabiliyor. Yeni anayasa paketiyle “Cumhurbaşkanlığı” kılıfıyla “Başkanlık” geliyor.
Bu Haber 1459883 Defa Okunmuştur