CHP İstanbul milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 70 Bini aşkın İhlas Finans mağdurları olayında, birilerinin vatandaşların mağduriyetlerine göz yumduğu ve sürüncemede konunun bırakılarak hak aramanın kısa zaman sonra "zaman aşımına" uğratılmasını hedeflediklerini hatırlatarak, Maliye Bakanı Berat Albayrak'a,
"Vatandaşların mağduruyetlerine sebep olan sorumlular kimlerdir, bunlar hakakında bu güne kadar her hangi bir souşturma başlatılmıştır, İhlas Holding'in mağdur ettiği vatandaş sayısı ne kadardır" diye sordu..
CHP'nin Hukukçu milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına ve verdiği ve Bakan Berat albayrak'ın yazılı olarak cevaplamasını istediği soru önergesinde şu soruları iletti;
"İhlas Finans’ın faaliyetlerinin Bakanlar Kurulu kararıyla 10 Şubat 2001 tarihinde durdurulduğu, İhlas Finans'ın iyi yönetilemediği, akabinde ise yoğun mevduat çekilmesi sonucu BDDK kararıyla tasfiye sürecine girildiği ifade edilmektedir.
Bu bağlamda;
1.İhlas Finans'ın BDDK kararıyla tasfiye sürecine girmeden önce iyi yönetilemediği ve yoğun mevduat çekildiği iddiası doğru mudur?
2. İddialar doğru ise, bahse konu yöneticiler hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?
3.Türkiye genelinde İhlas Finans sebebiyle mağduriyet yaşayan kaç kişi vardır? Bahse konu kişilerin toplam zararı ne kadardır?
4.Türkiye’de İhlas Finans sebebiyle zarara uğrayan kaç kişi hakkını alamadan yaşamını yitirmiştir?
5.5 Şubat 2019 tarihi itibariyle Türkiye genelinde İhlas Finans sebebiyle mağdur olan toplam kaç kişiye ne kadar ödeme yapılmıştır?
6.İhlas Finans’ın TMSF’ye devredilerek mağdurların alacaklarının ödenmesine engel olan kişi ya da kişiler olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu kişi kimdir?
7. İhlas Finans ile ilgili ödemelerde ayrım gözetildiği iddiası doğru mudur?
8.Anılan tüm iddialar ile ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?
Bu Haber 666509 Defa Okunmuştur