Haber Sitemize konuşan CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Sezgin Tanrıkulu, çalışma hayatında büyük bir skandalı TBMM'ye taşıdığını söyledi.
CHP'li tanrıkulu, Hükumete yakınlığı bilinen MEMUR-SEN'in, toplu iş sözleşmesi imzalamadan bir gün önce "Bu zam oranına kapalıyız" sloganları attığını fakat hemen ertesi gün istediği zam oranından vaz geçip, hükümetin verdiği artı yüzde 05 zam oranını kabul ettiğine dikkat çekerek; "Memur-Sen'in ilk istediği zam oranı artışından vaz geçmesinin gerekçesi nedir?. Bazı iddialar var, biz bunu Başbakana soru önergesi ile sorduk" dedi.
İŞTE CHP'nin O SKANDAL İDDİASINI İÇEREN ÖNERGENİN İÇERİĞİ;
Gıda, temel tüketim malları, eğitim, sağlık, ulaşım gibi giderlerindeki yüksek artıştan en çok memur ve dar gelirliyi vurmaktadır. Bazı gıda maddelerindeki artış neredeyse yüzde 60, 70’leri bulmaktadır. Tablo buyken AKP'nin yaptığı skandal zam teklifini yandaş sendika, Memur-Sen kabul etmiştir.
Kamu emekçilerine enflasyon oranının altında yapılan zam teklifi, 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3.5 olarak gerçekleşecektir.2019 yılı için zam teklifi ise, ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 5 olarak açıklanmıştır.
Bu bağlamda;
1. Devletin üst düzey yöneticilerine makam aracı, karşılama giderleri vb. işler için devlet kasasından milyonlarca lira ayrılırken, kamu emekçilerine enflasyon oranının altında yapılan zam teklifi ile 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3.5 olarak zam yapılmasının gerekçesi nedir?
2. Memur-Sen in ilk istediği zam oranı artışından vaz geçmesinin gerekçesi nedir?
3. Memur-Sen ilk zamdan vazgeçmesinin Memur-Sen Başkanına gelecek dönem için milletvekili yapılacağı sözü verildiği iddiası doğru mudur?
4. Kamu emekçilerine enflasyon oranının altında yapılan zam teklifi ile 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3.5 olarak zam yapılmasının gerekçesi nedir?
5. Külliye'nin inşaatının başladığı ilk günden tamamlandığı süre sonuna dek oluşan maliyet toplam tutarı ne kadardır?
6. Bahse konu oluşan toplam maliyet, kamu emekçilerine, memurlara 2018 ve 2019 yılında reva görülen zam teklifi ile ödenecek tutarın kaç katıdır?
7. Net asgari ücret üzerinden tam 7400 kişiye istihdam yaratarak 25 yıl boyunca maaş ödenemez miydi?
8. AKP, Hükümete ilk geldiği yıllarda "3Y ile mücadele" edeceğini söylemiştir ve bu "3Y"den biri ise "Yoksulluk"tur. Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1498 lira, yoksulluk sınırı da 4878 lira iken, AKP Hükümeti tarafından kamu emekçilerine yapılan zam ile emekçiler, açlık ve yoksulluk sınırına dayatılmıştır. AKP Hükümetinin "Yoksulluk" ile mücadelesi, vatandaşları açlık ve yoksulluğa mı mahkum etmektir?
9. Zam görüşmeleri esnasında, literatüre yeni cümleler girdiği, "Eski Türkiye’nin hesap makinesi, Yeni Türkiye’nin hesap makinesi" gibi ifadeler kullandığı iddiası doğru mudur? Yeni Türkiye'nin Hesap makinesi, Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1498 lira, yoksulluk sınırı da 4878 lira iken, AKP Hükümeti tarafından kamu emekçilerine yapılan skandal zam oranını mı göstermektedir?
10. 2002 - 2017 yılları arasında yıllar bazında Türkiye'de enflasyon oranları nedir, memura ve emekliye yapılan zam oranları nedir?
11. 2002 - 2017 yılları arasında yıllar bazında Türkiye'de açlık sınırı nedir?
12. 2002 - 2017 yılları arasında yıllar bazında Türkiye'de yoksulluk sınırı nedir?
Bu Haber 632984 Defa Okunmuştur