Türk toplumunda yaşanan travma sorununu TBMM'nin araştırması gerektiğini belirten ve TBMM'ye araştırma önergesi veren Barut,
"Türkiye'de maalesef son 3 yılda psikiyatri kliniklerine başvuranların sayısı 8 milyonu aşarak ciddi boyutlara ulaştı. Toplumda antidepresan ilaç kullanımı hızla arttı. İnsanlarımız gibi işsiz gençlerimizin yüzde 60'ı da geleceğinden umutsuz. 2002-2018 arasında geçim sıkıntısı nedeniyle yaşamına son verenlerin sayısı 5 bin 485'e ulaştı. Adeta toplumsal cinnet geçiriyoruz. Yaşanan bu sorunların tam anlamıyla tespit edilmesi, çözüm için gerekli önlemlerin alınması amacıyla TBMM'de araştırma önergesi kurulmalı" dedi.
Türkiye'de ekonomik ve siyasi krizin darbe vurduğu yurttaşların aynı zamanda sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan da ciddi sorunlar yaşadığına dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti,
"İşsiz gençlerimizin yüzde 60'ı da geleceğinden umutsuz. 2002-2018 arasında geçim sıkıntısı nedeniyle yaşamına son verenlerin sayısı 5 bin 485'e ulaştı. Bu hepimizi ürkütüyor. 2019'da ilk kez toplu intihar olaylarıyla sarsıldık. Çaresizlik içinde kıvranan insanlarımız kendini meclis ve valilik kapılarında yakmaya başladı.
Ekonomik zorluklar ve ağırlaşan geçim sıkıntısı nedeniyle adeta toplumsal cinnet geçiriyoruz. Çözüm bulunamayınca toplumsal ve sosyal dengelerimiz tehdit altında alt üst oluyor. Tek adam ve Saray iktidarı, bunların konuşulmasını önlemek için elinden geleni ardına koymuyor. TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla gerçekler saklanmaya ve çarpıtılmaya çalışılıyor."
Bu Haber 523114 Defa Okunmuştur