Ciddi maddi bütçelere gerektiren belediye otobüsleri ve metrolara ücretsiz reklamlarının basıldığı Derin Tarih dergisinin birçok AKP'li belediye tarafından topluca alındığı bilinen Genel Yayın Yönetmeni, Atatürk düşmanı tarihçi Mustafa Armağan olan Derin Tarih dergisi skandal bir kapakla okuyucularının karşısına çıktı.
"Latife Hanım'ın 91 yıldır gizlenen mektubu, 'Kemal paşa çakma Napolyon'dur" başlığıyla çıkan dergiye ise tepki çığ gibi büyüyor. Amacının "ortalığı karıştırmak" olduğu yorumlarının yapıldığı dergi kapağını ise Armağan, "Tarihe düşen bomba" etiketiyle hazırladı.
Peki kim bu her daim Atatürk'e saldıran Mustafa Armağan?
Fethullah Gülen ile ilgili övgü dolu sözler içeren kitaplar yazmasıyla tanınan Mustafa Armağan, Cemaat'in önemli yazarlarından biri olan Ali Ünal ile birlikte 1999 yılında "Medya Aynasında Fethullah Gülen (Kozadan Kelebeğe)" adlı kitabı hazırladı. Kitap, yine Cemaat'in kurduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından basıldı.
2000 yılında ise bu kez, Gülen için yazılan yazıların derlendiği "Diyaloğa Adanmış Hayat" kitabını hazırladı. Bu kitap da yine Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından basıldı.
ERDOĞAN'A SERT SÖZLER
Armağan'ın Gülen övgüleri sadece kitaplarla sınırlı değildi...
Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan her fırsatta, Cemaat'e yardım edenler için 17-25 Aralık operasyonlarını milat kabul edeceklerini söyledi. Ancak Mustafa Armağan, Cemaat ile AKP savaşının zirveye çıktığı tarihlerde bile Cemaat'in yanında durmaya devam etti.
Öyle ki Mustafa Armağan, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cemaat'e yönelik çıkışlarına bile tepki göstermişti.
Zaman gazetesine verdiği demeçte Armağan, şunları söylemişti,
"Zaman zaman dışarıdan yardım da alan bir cinayet şebekesi ve eli kanlı örgüt olarak on yıllarca Sünni İslam âlemine darbe üstüne darbe indirmiş bulunan Haşhaşilerin yaptıklarını Hizmet Hareketi mensuplarına yakıştırmak anakronizme düşmek bir yana, hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.”
FETOŞ'UN KRİTİK İSMİYDİ
Armağan ayrıca Cemaat'in TV kanalı olan Mehtap TV'de “Tarih Aynası” adlı programı yaptı.
Armağan’ın Gülen Cemaati’nde üstlendiği görevler ise sadece Zaman gazetesinde yazmakla sınırlı değil. Fethullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nda yayın bölümü yöneticiliği görevini üstlenen Armağan 2000-2002 yılları arasında, yine Cemaat'in hazırladığı "DA" (Diyalog Avrasya) dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Hükümet medyasının hemen her gün üzerinde durduğu Abant toplantılarının da ‘seçkin’ katılımcılarından biriydi.
Armağan Ekim 2015’te Zaman’da yazmayı bıraktı ve hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak’a transfer oldu. 7 Mart 2016’ta yazdığı ‘Derin Merhaba’ yazısıyla Armağan’ın hükümet medyasındaki serüveni de başlamış oldu.
GEÇMİŞİ SİLİNDİ
Atatürk düşmanlığıyla tanınan Mustafa Armağan, her fırsatta Atatürk'e saldırmayı adeta bir "görev" gibi görüyor. Rize'de Atatürk heykelinin kaldırılmasının ardından "Bize bu şan yeter" yorumunda bulundu. Birçok kez tüm Atatürk heykellerinin kaldırılması gerektiğini de dillendirmişti.
Bugün Yeni Şafak’ta yazan ve dergi yönetiminde yer alan Armağan'ın Yeni Şafak’taki "Yazarın Hayatı" bölümünde Cemaat geçmişi ile ilgili neredeyse hiç bilgi yok. Zaman'da yazarlık yaptığı, Cemaat övgüsü kitapları ve Cemaat kanallarında yaptığı programlara öz geçmişinde değinilmemiş. Kişisel sayfasındaki "kitapları" bölümünde de Fethullah Gülen'i övdüğü kitaplara yer verilmemiş.
Bu Haber 1261650 Defa Okunmuştur