RUSYA'NIN CORONA VİRÜS OYUNU
Doktorlar Birliği Sendika Yöneticisi Anastasia Vasilyeva, ülkesindeki koronavirüs vakalarının kayıtlara 'zatürre' olarak geçildiğini belirterek “Doktorları gerçek durumu gizlemeye ve koruyucu ekipmanların eksik olduğu konusunda susmaya zorluyorlar. Ülkemizi tehlikeye atıyorlar. Bu yetkililerin aptallığıdır” ifadelerini kullandı.
Koronavirüs salgını tüm dünyayı kasıp kavururken Rus doktorlardan önemli bir açıklama geldi. Doktorlar Birliği Sendika Yöneticisi Anastasiya Vasilyeva, “Doktorları gerçek durumu gizlemeye ve koruyucu ekipmanların eksik olduğu konusunda susmaya zorluyorlar. Ülkemizi tehlikeye atıyorlar. Bu yetkililerin aptallığıdır” dedi.
Doktorların koruma ekipmanı olmadan hastaları tedavi etmek zorunda kaldığını savunan Vasilyeva, “Doktorlara virüse karşı bütün dünyada kullanılan koruma ekipmanlarının verilmemesi halka karşı işlenen bir suçtur” yorumunda bulundu. Yetkililerin halkın panik olmasını engellemeye çalıştıklarını iddia eden Vasilyeva, “Yetkililer, koronavirüs kelimesini kullanmaktan kaçınıyor ve hastane birimleri ve hatta doğumevleri zatürre hastalığına uygun şekilde dönüştürülüyor” ifadesini kullandı.
İTALYA'DA VİRÜSTEN ÖLEN 3 BİN 200 KİŞİDE EN ÇOK HİPERTANSİYON HASTALIĞI ÇIKTI
İtalya'da koronavirüsten ölen 3 bin 200 kişinin incelenmesi sonucu, ölümlerde yaş ortalaması 78,5 çıkarken, en sık görülen kronik hastalık ise hipertansiyon oldu.
Karantina altındaki İtalya, koronavirüsle mücadelesini sürdürüyor. İtalya Sağlık Yüksek Enstitüsü yeni bir rapor yayınladı. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk 3 bin 200 vakayı inceleyen enstitü, detaylı analizi internet sitesinden paylaştı.
Ölenlerin yüzde 70,6'sı erkek
Buna göre, İtalya'da koronavirüs kaynaklı ölümlerde yaş ortalaması 78,5. Ülkede hayatını kaybedenlerin en genci 31, en yaşlısı 103 yaşında. Veriler, koronavirüsün erkeklere kadınlardan daha fazla etkili olduğunu gösteriyor. Ölenlerin yüzde 70,6'sını erkekler oluşturuyor. Ölümle sonuçlanan vakalarda 90 yaşa kadar olan tüm yaş gruplarında erkeklerin oranı kadınlardan daha yüksek. Virüsten hayatını kaybeden kadınların yaş ortalaması 82, erkeklerin yaş ortalaması 79.
En sık görülen kronik hastalık hipertansiyon
Ölümle sonuçlanan vakalarda kronik hastalıklar görülmesi de çekiyor. Ölen kişilerde en sık görülen kronik hastalıkların başında yüzde 73,8 ile hipertansiyon geliyor. Bu hastalığı yüzde 33,9 ile diyabet, yüzde 30,1 ile iskemik kalp rahatsızlığı takip ediyor.
Ülkedeki 3 bin 200 ölümden yalnızca 36'sı 50 yaşında altında. Bunların 9'u 40 yaşın altında ve 7'sinin kronik rahatsızlığı bulunuyordu.
Ölümlerin yaş gruplarına göre dağılımında ise 80-89 yaş arası yüzde 40,9 ile başı çekiyor. 70-79 yaş arası ölümler ise yüzde 35,4'lük bir oranda. Yaş azaldıkça ölüm oranının azaldığı görülüyor.
Bu Haber 639389 Defa Okunmuştur